• La 74 de ani, Donald Trump este în grupă de risc crescut pentru coronavirus
  • Carantina de două săptămâni a lui Trump a început cu o lună înainte de alegeri
  • Politicile republicane sunt puse la îndoială și Biden are mai multe șanse, spun experții

Infectarea lui Trump cu SARS-CoV-2 va avea consecințe politice și economice. Și asta, la nivel global. Statele Unite reprezintă principala putere mondială, un fel de gardian al lumii. Analistul economic Dragoș Cabat, ia în calcul și o posibilă prăbușire a economiei americane. Asta, ar putea aduce efecte în lanț peste tot în lume.

Dragoș Cabat, analist economic: „Piețele americane au reacționat imediat. Ca de obicei, atunci când vorbim de un efec psihologic, el nu este unul de durată (…) Este posibil ca economia americană să se prăbușească și mai tare (…) Toate lucrurile acestea vor avea un impact important asupra cererii de consum în Statele Unite, în Uniunea Europeană și poate și în alte zone ale lumii și, de asemenea, asupra capacității de producție în toate zonele lumii (…) Piața românească merge și ea în tandem cel puțin cu piețele europene, dacă nu și cu piața din Statele Unite.”

Futures pentru Dow au scăzut cu 1,10% imediat după anunțul lui Trump. Rata șomajului din SUA a scăzut la 7,9% luna trecută. Acțiunile Apple, Amazon, Microsoft și Facebook au scăzu cu peste 1%.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT