• Este foarte posibil ca miliardarul să nu fie serios în pretențiile sale, dar unii fani au salutat oferta, având în vedere problemele actuale ale clubului.
  • Manchester United nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.
  • Mișcarea anti-Glazer a căpătat amploare anul trecut, după ce United a fost implicată într-o încercare eșuată de a forma o Superligă europeană separată.

Miliardarul Elon Musk, de la Tesla, a inițiat dezbaterea despre viitorul lui Manchester United, afirmând pe Twitter că va cumpăra clubul din Premier League aflat în dificultate. Nu a fost imediat clar care sunt opiniile sale cu privire la insistența controversată a noului antrenor Eric ten Hag de a trece din spate sau dacă ar trebui să i se permită să plece Cristiano Ronaldo.

Cu toate acestea, în condițiile în care echipa este înrădăcinată pe ultimul loc în campionat, după o înfrângere cu 4-0 în deplasare la Brentford, tweet-ul deschis al antreprenorului a oferit speranță fanilor care doresc să vadă spatele actualilor proprietari, familia Glazer, cu sediul în Florida.

Cumpăr Manchester United ur welcome, a spus Musk într-un tweet. Musk are un istoric de tweet-uri și rămâne de văzut dacă este serios în privința urmăririi unei tranzacții. Cumpărarea lui United, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, l-ar costa pe Musk cel puțin 2 miliarde de lire sterline, potrivit evaluării actuale a acestuia la bursă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Recentele probleme de pe teren ale lui Manchester United au dus la intensificarea protestelor fanilor împotriva Glazerilor, care au cumpărat clubul într-o tranzacție cu grad ridicat de îndatorare în 2005 pentru 790 de milioane de lire sterline.

Mișcarea anti-Glazer a căpătat amploare anul trecut, după ce United a fost implicată într-o încercare eșuată de a forma o Superligă europeană separată. Dar o preluare de către Musk ar putea fi un caz de a ieși din tigaie și a intra în foc pentru club, având în vedere tendința miliardarului de a face remarci neașteptate și de a se supăra pe autoritățile de reglementare a pieței.

Mulți s-au grăbit să sublinieze că Musk a promis, de asemenea, să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari înainte ca afacerea să eșueze în iulie, și s-a lăudat, de asemenea, cu colonizarea planetei Marte și cu creșterea natalității pe Pământ. Fanii au răspuns cu un amestec de nedumerire și optimism, având în vedere statutul modest al unui club obișnuit să ocupe primele locuri în campionat și nu ultimele. Manchester United nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.