• Datele expuse includ unele dintre cele mai sensibile informații, ceea ce ar putea expune acești utilizatori la riscul de furt de identitate.
  • În plus, este întotdeauna o idee bună să configurați autentificarea cu doi factori pe servicii precum PayPal pentru a fi mai siguri că datele sunt în siguranță în fața atacurilor.
  • PayPal a emis un avertisment pentru utilizatorii ale căror date ar fi putut fi compromise.

PayPal a suferit recent o încălcare masivă a securității datelor, iar dacă ați fost unul dintre utilizatorii afectați, este posibil ca datele personale să fi fost divulgate. Având în vedere natura unui cont PayPal, datele expuse includ unele dintre cele mai sensibile informații, ceea ce ar putea expune acești utilizatori la riscul de furt de identitate.

Compania ia măsuri pentru a proteja conturile de daune suplimentare. Potrivit PayPal, o terță parte neautorizată a reușit să acceseze aproape 35.000 de conturi PayPal. Acest lucru a avut loc în decembrie 2022, iar PayPal numește 6-8 decembrie, precum și 20 decembrie ca fiind datele la care a avut loc această încălcare. În aceste intervale de timp, atacatorul a putut să vizualizeze și, posibil, să dobândească majoritatea datelor sensibile legate de un cont PayPal.

PayPal a emis un avertisment pentru utilizatorii ale căror date ar fi putut fi compromise. În raport, PayPal afirmă: Informațiile personale care au fost expuse ar fi putut include numele, adresa, numărul de securitate socială, numărul de identificare fiscală individual și/sau data nașterii”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Este posibil ca datele de facturare și detaliile cardurilor de credit sau de debit să fi fost accesate. Nu este clar ce se va întâmpla cu datele furate, dar putem presupune că este vorba de o formă de furt de identitate sau de phishing.

Nu utilizați aceleași parole

Compania nu a dezvăluit cum anume au reușit atacatorii să acceseze conturile, deși susține că nu a găsit dovezi că hackerii au furat datele utilizatorilor direct din sistemele PayPal. Pe de altă parte, Bleeping Computer relatează că atacatorii au reușit să pătrundă în conturi prin intermediul unui sistem de umplere a credențialelor. Acest lucru înseamnă că este posibil ca aceștia să fi încercat să folosească credențiale de autentificare furate în altă parte – în cantități masive – până când unele dintre ele au funcționat.

Ca răspuns la atac, PayPal a resetat parolele tuturor conturilor care au fost afectate. Dacă contul a fost unul dintre ele, vi se va cere să configurați o nouă parolă data viitoare când veți încerca să vă conectați. PayPal oferă, de asemenea, fiecăruia dintre acești utilizatori un abonament pe doi ani la Equifax, un serviciu de monitorizare a identității.

Pentru a vă proteja de atacuri similare, asigurați-vă că nu utilizați aceleași credențiale de conectare (parolă și nume de utilizator sau e-mail) pe mai multe site-uri și aplicații. În plus, este întotdeauna o idee bună să configurați autentificarea cu doi factori pe servicii precum PayPal pentru a fi mai siguri că datele sunt în siguranță în fața atacurilor.