• Dacia Sandero a fost în 2020 modelul cu cele mai bune rezultate la nivel european.
  • În Spania, s-au vândut cele mai multe Dacia Sandero.
  • Sandero s-a clasat pe locul 7 în topul vânzărilor din Franţa, cu 53.400 de unităţi.

Dacia nu se vinde foarte bine doar în România, în Spania, Sandero este pe primul loc în topul vânzărilor. Dacia a fost și pe placul italienilor, francezilor și bulgarilor. În Franța, Dacia este singura marcă din top 10, produsă în afara țării și are aproape 4% din piață.

În 2020, mașinile produse în România precum Dacia Sandero sau Ford Puma s-au aflat în topul vânzărilor la nivel European. Europenii au căutat mașini ieftine, mașini simple, mașini care să le satisfacă nevoile lor de mobilitate. Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model în Spania în 2020, a depășit chiar un model autohton, a depășit modelul Seat Leon. În Italia s-a clasat pe locul al 10-lea, de asemenea în top 5 a intrat în Franța iar în țări precum Republica Moldova sau Bulgaria Dacia esta la fel ca și în România, marca numărul 1”, a declarat Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Sandero a ajuns la acest succes cu a treia generație a mașinii. Însă, modelul vândut în Europa de Vest este cel produs în Maroc, la Tanger, și nu în România.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII