• Bogdan Alecu: „Dacia a reuşit să fure de la Seat Leon prima poziţie în clasament”
  • Spaniolii şi-au dorit maşini noi, iar Dacia a venit cu un preţ corect
  • În 2021, Dacia vine cu o gamă modernă de automobile

Ştiai că Dacia Sandero este cea mai vândută maşină în 2020 în Spania? A detronat Seat Leon anul acesta, iar acum este pe primul loc la vânzări.

Dacia Sandero, ce-a mai vândută maşină din Spania în 2020

Jurnalistul Bogdan Alecu spune că portul Tanger este foarte aproape de spanioli şi de Maroc, unde sunt produse modelele Sandero de pe piaţa lor. Astfel, preţul de transport al acestora este unul foarte scăzut.

„Automobilele Dacia sunt întotdeauna în topul celor mai bine vândute la nivel european către persoanele fizice. Cele mai bine vândute sunt Sandero şi Duster. În cazul specific, în cazul Spaniei, de care discutăm noi acum, Sandero s-a regăsit în topul celor mai bine vândute modele de pe piaţă spaniolă de foarte mulţi ani.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

S-a impus pe o piaţă, europeană desigur, afectată de această nevoie de mobilitate, pe de-o parte, şi desigur afectată de lockdown. Spaniolii, ca şi restul europenilor, şi-au dorit un automobil nou, iar Dacia a venit cu această ofertă, cu un automobil accesibil, compact, un preţ corect şi implicit a reuşit să fure de la Seat Leon prima poziţie în clasament.

Modelul Dacia Sandero vândut în Spania nu este cel produs în România, este cel produs în Maroc. Costul cu transportul acestora este unul extrem de mic”, a spus jurnalistul Bogdan Alecu.

Bogdan Alecu informează şi despre producţia de pe piaţa locală a automobilelor, Dacia şi Ford: „Ford a fost cel mai puţin afectat de pandemie deoarece în 2020 a venit cu noul SUV Puma. La Dacia, uzina a fost destul de afectată, deoarece nu au venit cu modele noi pe parcursul anului şi implicit există o scădere acolo. O scădere de peste 20 de procente.

Sandero nu se mai produce în România, se produce numai în Maroc, deoarece piaţa lui este Europa de Vest”.