• Dacia are două modele în top 10 cele mai vândute maşini în iunie
  • Dacia Sandero se situează pe locul 8, cu 20.699 unităţi vândute
  • Dacia Duster ocupă locul 8, cu 17.400 de unităţi

Dacia Sandero, cel mai bine vândut model de autoturism asamblat în România pe piaţa europeană, s-a reîntors în topul celor mai vândute maşini din Europa şi ocupă locul patru în clasament, cu 20.699 de unităţi. Dacia Duster ocupă locul 8, cu 17.400 de autoturisme livrate în iunie.

Renault Clio a câştigat, în iunie, pentru a doua lună consecutiv, statutul de cea mai bine vândută maşină în Europa, cu 37.119 unităţi. Volkswagen Golf ocupă locul doi în top, cu 24.474 unităţi vândute, urmat de Renault Captur care a atras 22.287 cumpărători, potrivit site-ului site-ului jato.com.

Vehiculele electrice, care au beneficiat de discounturi tot mai mari din partea guvernelor din Europa, au înregistrat creşteri semnificative în vânzări. Astfel că achiziţiile electrice, hybrid şi plug-in s-au majorat cu 16,2%, arată datele Jato

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

Renault Zoe a vândut 10.225 de unităţi, fiind prima data în istoria modelului când depăşeşte 10.000 de unităţi vândute într-o lună în Europa. Modelul Zoe depăşeşte astfel Model 3 Tesla, care a avut 7.066 unităţi şi VW e-Golf, cu 3.022 de unităţi.

În ceea ce priveşte segmentul plug-in hybrid, cele mai bine vândute au fost modelele Ford Kuga, cu 3.757 unităţi şi Misubishi Outlander, care sistează toate prezentările de modele noi pe piaţa din Europa din cauza dificultăţilor financiare.