Daniel Morar, fost judecător al CCR și fostul șef al DNA, a intrat în avocatură și s-a asociat cu Albu Legal

Daniel Morar

Daniel Morar, fostul judecător al CCR și fostul procuror șef al DNA, a intrat în avocatură și în parteneriat cu casa de avocatură „Albu Legal”, condusă de Gabriel Albu, avocat specializat în Dreptul penal al afacerilor.

„Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal. Intenția mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, spune Morar.

Ca formulă juridică de funcționare, Daniel Morar și Gabriel Albu vor colabora sub forma unei convenții de conlucrare profesională, desfășurându-și activitatea profesională și asistând clienții preponderent în comun, la sediul care va funcționa la București.

„Noua formulă aduce în acest moment o ofertă unică pe piață: un parteneriat între un cabinet de avocatură lider de piață în domeniul Dreptului penal al afacerilor și un profesionist provenit din sectorul public, cu un background profesional de cel mai înalt nivel și o imagine publică foarte bună și echilibrată”, anunță casa de avocatură „Albu Morar”.

„Era evident, încă înainte ca Daniel Morar să își termine mandatul, că este cel mai cunoscut și credibil personaj din domeniul public dispus și capabil să facă o tranziție rapidă către o carieră de succes în mediul privat. El va aduce un know-how de cel mai înalt nivel în Dreptul penal al afacerilor, dar și în domenii precum practica de Drept constituțional și protecția drepturilor omului, și se va implica la nivel general în activitatea comună. Având în vedere experiența sa, suntem convinși că va avea un rol important în coordonarea cazurilor ce țin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, și ca domeniu preponderent nou de activitate a asocierii în această nouă formulă, avem în vedere o practică de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituțional, protecția drepturilor omului, Drept penal și procesual penal”, a anunțat avocatul Gabriel Albu.

De numele lui Daniel Morar sunt legate primele anchete de corupție din România din anii 1990 ( falimentul „Dacia Felix”, cazurile „Gabriel Bivolaru”, „Viorel Burzo”, „Liviu Ciupe”, „Gheorghe Funar”), lupta anticorupție a DNA din perioada 2005 – 2012 ( cazurile de corupție „Adrian Năstase – Trofeul Calității, Zambaccian, Mătușa Tamara”, „Gheoghe Copos – Loteria”, „ICA/Dan Voiculescu”, „Miron Mitrea”, „Decebal Traian Remeș – dosarul Caltaboșul”, „Radu Mazăre”, „Cornel Păltânea – SRI, și alți oficiali SRI”, „Florentin Scalețchi – OADO”, „Dosarul Poșta Română – Tudor Chiuariu, Zsolt Naghi”, „dosarul Dorin Lazăr Maior”, „Ion Dumitru – Romsilva”, „Relu Fenechiu – Transformatorul”, „Dosarul Transferurilor”, „Becali/Valiza”, „Becali/ Schimb de terenuri MApN”, „Monica Iacob Ridzi”, „Cazul Cătălin Voicu”, „Dan Diaconescu”, „Gabriela Ghiță- fraudarea examenelor în magistratură”, „baronul Nicolescu de la Argeș”, „Pendiuc – Argeș”, „Solomon – Craiova”, „Dosarul Barbălată”, „dosarul referendumul Liviu Dragnea, „permise false Pitești”, „corupția de la bacalaureat”, „corupția din vămi”, „dosarul fraudă la referendum”, „dosarul Borbely”, „Dosarul Necolaiciuc”) și hotârârile cele mai importante ale Curții Constituționale emise în perioada 2013 – 2022, Daniel Morar fiind judecător raportor în majoritatea dosarelor CCR care au vizat legislația penală și interferanța ilegală a serviciilor de informații în Justiția din România.