• De la 1 ianuarie, vei fi nevoit să confirmi plata online printr-un sistem complex
  • Variantele de autentificare pot conţine parole, PIN, card, amprentă
  • Unele magazine online nu se vor adapta noilor reguli de securitate şi tranzacţia va eşua

De la 1 ianuarie, se schimbă regulile shopping-ului online. Pentru a fi ferit de fraudele virtuale, trebuie să confirmi când faci o plată printr-un proces mai complex. Trebuie să comunici operatorului tău bancar cum vrei să faci autentificarea, iar combinaţiile pot fi multiple: parole, PIN, card, amprentă, sms sau aplicaţie. Dacă o tranzacţie nu îţi va funcţiona, este posibil ca site-ul de pe vrei să plăteşti să nu fie adaptat protocolul de securitate.

Daniela este o împătimită a shopping-ului online. În afară de mâncare, cumpără totul virtual. Ea spune că a fost informată de banca despre schimbări şi a ales să fie notificată prin aplicaţia de banking.

„Iniţial m-am enervat. Mi-am zis că este o bătaie de cap pentru că  trebuie să te conectezi în altă aplicaţie să poţi confirma, apoi trebuie să te întorci pe site-ul pe care voiai să faci cumpărăturile să pot să confirm şi acolo că ai confirmat în aplicaţie. Este o metodă mult mai sigură în care să faci cumpărăturile online”, a spus Daniela, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Să-şi actualizeze site-ul cu banca şi ce mai trebuie făcut. Mi s-ar părea neserioşi şi nu m-aş simţi eu safe. Dacă după 6 luni nu ar face treaba asta mi s-ar părea neserios”, a mai spus ea.