- O rată de 1.200 de lei amânată 9 luni va creşte cu circa 100 de lei pe lună în următorii cinci ani
- Specialiştii te sfătuiesc să nu amâni plata ratelor decât dacă e absolut necesar
- Cine îşi amână azi plata ratelor va avea mai multe verificări dacă va dori un credit nou
Ţi-ai făcut credit pentru casă, dar ai rămas fără loc de muncă din cauza crizei generate de coronavirus. E un scenariu posibil pentru oricine. Aparent guvernul şi băncile întind o mână de ajutor. O ordonanţă de urgenţă îţi permite să amâni plata ratelor până la 9 luni. Atenţie însă: amânarea plăţii ratelor vine cu o povară mai mare în viitor.
Alex Radulescu, managing partner, companie de consultanţă în domeniul financiar-bancar: ”Sfatul meu este să folosiţi această ordonanţă atâta timp cât credeţi că este necesar, adică nu neapărat să folosiţi toate cele 9 luni de zile şi să vă folosiţi de ea doar dacă sunteţi direct afectaţi de această criză.”
TOP ARTICOLE
- Adrian Sârbu: Ce contribuție a adus poporul bugetar de 1,2 milioane de bugetari la creșterea României pentru ca bugetul să crească de la 18 milioane în 2004 la 124 miliarde în 2023?
- Românii au Talent și în America. Un român și câinele său au câștigat marele premiu de 1 milion de dolari după ce au scos-o pe Sofia Vergara la o cină romantică
- Autostrada A0 ar putea fi inaugurată la finalul lui 2023. Firma care face lucrările a întârziat finalizarea cu 9 luni
O rată de 1.190 de lei la un credit ipotecar de 200.000, amânată 9 luni, va ajunge, în următorii cinci ani, o rată de 1.315 lei. Adică cu 125 de lei mai mult în fiecare lună. Diferenţele cresc pe măsură ce valoarea creditului este mai mare. Cine îşi amână azi ratele va avea parte de mai multe verificări din partea băncilor dacă vor să acceseze un credit în viitor, avertizează specialiştii.
Sursa foto: Profimedia
Partenerii noștri