• Unii angajați și-ar dori să lucreze de acasă și după pandemie
  • Potrivit unui sondaj PricewaterhouseCoopers (PwC) doar un angajat din 10 s-ar întoarce la birou

Work from home a devenit, în ultimul an, un nou mod de viață. În timp ce unii duc dorul colegilor și socializării, alții și-ar dori să lucreze de acasă și după ce trece pandemia.

Potrivit unui sondaj PricewaterhouseCoopers (PwC) doar unul din 10 angajați s-ar întoarce la birou. 72% din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă 9% ar dori să revină la birou cu program complet.

50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a detertminat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională,

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din reţelele sociale.

Cum vor arăta job-urile în viitor

39% cred că locurile lor de muncă vor fi „depăşite” peste cinci ani, iar 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

Totodată, 48% consideră că angajările tradiţionale nu vor mai exista. Abilităţile vor fi „vândute” pe termen scurt companiilor care au nevoie de acestea.