Doar un angajat din 10 s-ar întoarce la birou după pandemie. Cum vor arăta job-urile în viitor

Work from home a devenit, în ultimul an, un nou mod de viață. În timp ce unii duc dorul colegilor și socializării, alții și-ar dori să lucreze de acasă și după ce trece pandemia.

Potrivit unui sondaj PricewaterhouseCoopers (PwC) doar unul din 10 angajați s-ar întoarce la birou. 72% din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă 9% ar dori să revină la birou cu program complet.

50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a detertminat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională,

41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din reţelele sociale.

Cum vor arăta job-urile în viitor

39% cred că locurile lor de muncă vor fi „depăşite” peste cinci ani, iar 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

Totodată, 48% consideră că angajările tradiţionale nu vor mai exista. Abilităţile vor fi „vândute” pe termen scurt companiilor care au nevoie de acestea.

Exit mobile version