• Dogecoin a crescut cu 12.000% de la începutul anului până în prezent, potrivit CNBC
  • Criptomoneda are o valoare de piață de 50 de miliarde de dolari
  • Lansarea monedei virtuale Dogecoin a pornit în 2013 „în glumă”
  • Criptomoneda Dogecoin are în ultima vreme cea mai alertă creștere

O criptomonedă concepută în glumă ar ajunge să aibă o valoare echivalentă cu 40% din PIB-ul Franței. Născută acum opt ani ca o parodie la adresa Bitcoin, a crescut cu 12.000 la sută de la începutul anului până acum.

Așa că Dogecoin este o „glumă” care valorează 50 de miliarde de dolari. Mai mult decât valoarea de bursă a unor grupuri gigant, ca Marriott sau Ford.

Dogecoin a ajuns, miercuri, la un maxim istoric de 69 de cenți, așa că cei care au investit în această criptomonedă, au parte de câștiguri generoase.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Dacă ai investit 1.000 de dolari în Dogecoin la 1 ianuarie 2021, acum ai parte de un câștig de 120.000 de dolari, conform calculelor CNBC.

EVOLUȚIA MONEDELOR VIRTUALE

DOGECOIN

  • 12.000% de la începutul anului

ETHEREUM

  • 369% de la începutul anului

BITCOIN

  • 95% de la începutul anului

Semnificativ mai mult decât cei care investesc în alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin, care a crescut cu 95% de la începutul anului până acum sau ether, care a avansat cu 369% în aceeași perioadă de timp. Practic, dacă ai investit 1.000 de dolari în bitcoin la începutul anului, acum ai parte de un câștig de puțin peste 1.950 de dolari. În cazul eter, câștigul ar fi de aproape 4.700 de dolari.

Cu 52 de milioane de faini pe Twitter, lui Elon Musk, miliardarul din spatele Tesla și Space X, nu i-a fost deloc greu să îi tenteze pe novicii din piața cripto.

În weekend, Musk a fost gazda show-ului „Saturday Night Live” de la NBC. Când, într-un tweet, s-a și autodenumit „Dogefather”. Un tweet scurt, cu efecte reale. Analiștii CNBC spun că la ședința de tranzacționare de atunci, Dogecoin a crescut cu 15% până la 31 de cenți.

Totuși, nu te grăbi să investești din dorința de a câștiga rapid, fă-ți calculele bine, pas cu pas, pentru că această piață a criptomonedelor este extrem de volatilă.