• Anunțurile care au postat nivelul salarial au cu 40% mai multe căutari.
  • Doar 10% dintre anunțurile de job-uri au publicat nivelul salariului în anunț.
  • IT-ul are în continuare cea mai mare creștere salarială din 2021.

Tu la ce ești atent când îți cauți un job nou? Un studiu realizat de eJobs arată că transparența cu privire la salariu atrage mai mulți candidați pentru postul oferit de tine.

Pe platformă, pe eJobs, doar 10% dintre companii au publicat încă din anunț, nivelul salariului.

Mai este salariul un subiect tabu de discuție?

Se pare ca nu. Viitorii salariați vor sa știe încă de la început cât ar câștiga dacă ar obține postul respectiv.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Joburile care au publicate salariile în anunțuri atrag cu 40% mai mulți candidați. Pe de alta parte, dintr-un total de 33.000 de locuri de munca, de pe platforma EJobs, doar o mică parte au informațiile acestea încă din anung, cam 10%.

Iar atragerea candidaților nu este singura veste bună, pentru manageri, în cazul în care publica nivelul salariului de la început. Ar crește gradul de participare la interviuri, iar negocierile asupra remunerațiilor s-ar purta mai rapid, doar cu persoane interesante. În Marea Britanie spre exemplu, afișarea salariilor este o practica comună.

În ce domenii au crescut cel mai mult salariile

În prima jumătate a anului s-au înregistrat creșteri salariale pentru toate domeniile de activitate, cele mai mari fiind în Agricultură și Zootehnie, cu 46% față de a doua jumătate a lui 2020, în Educație și Training cu 43,8%.

Dar cele mai mari salarii nete rămân în IT, Medicină, Inginerie și Management. Angajații sunt atenți și la modul de lucru, crește in continuare apetitul pentru job urile remote.