• SUA are o creștere de 2.5 milioane de joburi în luna mai
  • Rata șomajului crescuse în aprilie până la 14.7%
  • Economiștii își doresc ca populația să aibă răbdare în ceea ce privește vestea bună

Economia din SUA le face o surpriză tuturor cetățenilor, având o creștere de 2.5 milioane de locuri de muncă în luna mai.

Datorită redeschiderii firmelor, după cea mai grea perioadă a pandemiei de coronavirus, în SUA s-au anunțat și foarte multe oferte de muncă. Conform Departamentului Muncii, a fost anunțată o scădere impresionantă a ratei de șomaj.

Având în vedere că pandemia de coronavirus a afectat populația și economia la nivel global, economiștii americani estimau o scădere de 7.5 milioane în rândul locurilor de muncă, luând în considerare faptul că luna aprilie a înregistrat cu mai puțin de 20 de milioane de joburi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Rata șomajului crescuse în aprilie până la 14.7%, cel mai mare procent înregistrat de la Marea Depresiune a anilor 1930.

Indicii bursieri au crescut rapid, iar dolarul și-a reintrat în puteri. Prețurile trezoreriei din SUA au scăzut.

Departamentul Muncii a declarat că „Aceste îmbunătățiri pe piața muncii sunt efectele reluării limitate a activității munci care a fost oprită pe perioada martie – aprilie din cauza coronavirusului și a eforturilor de a ține pandemia pe linia de plutire”.

Nick Bunker, economist la site-ul nișat pe joburi și angajări Indeed, spune că „Startul plin de succes a venit mai devreme decât ne așteptam, însă nu vă entuziasmați prea mult cu datele acestei luni. Nu este clar cât va dura acest lucru.”

Bursa americană a deschis pe creștere sesiunea de astăzi pe fondul veștilor pozitive privind creșterea locurilor de muncă. Indicele Dow Jones Industrial a crescut cu 2,6%, S&P 500 a câștigat 2%, iar Nasdaq 0,9%.