• Directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a donat 5,74 miliarde de dolari unei organizații caritabile, al cărei nume nu a fost dezvăluit.
  • Depunerea sa la Comisia de Valori Mobiliare din SUA a fost prezentată luni.
  • Musk critică hotărârea politicienilor democrați, care vor să impună taxe extra pentru miliardari.

Elon Musk a donat 5,74 miliarde de dolari unei organizaţii de caritate. Recent s-a certat cu politicieni democraţi pentru că aceştia vor să impună taxe extra miliardarilor.

Directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a donat un total de 5.044.000 de acţiuni unei organizaţii de caritate în perioada 19 noiembrie-29 noiembrie 2021. Depunerea sa la Comisia de Valori Mobiliare din SUA a fost prezentată luni.

Donaţia a fost în valoare de 5,74 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de închidere ale acţiunilor Tesla în cele cinci zile în care a donat acţiunile, raportează Reuters

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Dosarul nu a dezvăluit numele organizaţiei de caritate.

Recent, Musk a făcut schimb cu politicienii democraţi Bernie Sanders şi Elizabeth Warren privind propunerile lor controversate de a taxa extra miliardarii.

Analiştii au spus că ar exista un avantaj fiscal Musk. Acest lucru se datorează faptului că acţiunile care sunt donate unor organizaţii de caritate nu sunt supuse impozitului pe câştigurile de capital.

Beneficiul său fiscal ar fi uriaş. El ar economisi între 40% şi 50% din impozitul de 5,7 miliarde de dolari dacă ar putea lua deducerea din venitul său din California şi ar evita impozitul pe câştiguri pe care ar trebui să-l plătească”, a spus Bob Lord, un membru asociat la Institutul pentru Studii Politice care studiază politica fiscală.