Elon Musk a vizitat fabrica Tesla din Berlin. Când va începe producția de mașini la Gigafactory

Elon Musk, în vizită la construcția fabricii din Germania. Sursa Foto: HEPTA
  • Elon Musk a vizitat fabrica Tesla din Gruenheide, lângă Berlin.
  • CEO-ul Tesla speră ca producția primelor mașini din această fabrică să înceapă în octombrie sau la scurt timp de la începutul lunii.
  • Elon Musk: „Am primit mult sprijin și asta este de apreciat”.

Tesla speră să producă primele mașini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk, citat de Reuters.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârșitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistența publicului local din cauza preocupărilor de mediu.

„Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini poate în octombrie, dacă suntem norocoși”, a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Agenția de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica eeste construită parțial înr-o zonă de protecție a apei potabile și se învecinează cu o rezervație naturală.

„Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău”, a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. „Este apă peste tot aici. Ți se pare un deșert?” a întrebat el râzând. „Plouă mult.”

„Am primit mult sprijin și asta este de apreciat”, a spus el. „Ne simțim foarte bineveniți și suntem foarte bucuroși că suntem aici.”

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii și comunitatea mai largă la un tur al uzinei.