• Elon Musk a vizitat fabrica Tesla din Gruenheide, lângă Berlin.
  • CEO-ul Tesla speră ca producția primelor mașini din această fabrică să înceapă în octombrie sau la scurt timp de la începutul lunii.
  • Elon Musk: „Am primit mult sprijin și asta este de apreciat”.

Tesla speră să producă primele mașini la „Gigafactory” din Gruenheide, lângă Berlin, în octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri directorul executiv Elon Musk, citat de Reuters.

Tesla a amânat deschiderea preconizată a fabricii la sfârșitul anului 2021, dând vina pe obstacolele birocratice germane. Fabrica s-a confruntat, de asemenea, cu rezistența publicului local din cauza preocupărilor de mediu.

„Așteptăm cu nerăbdare să obținem aprobarea pentru a produce primele mașini poate în octombrie, dacă suntem norocoși”, a declarat Musk într-o vizită la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator care ar putea veni în locul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Agenția de mediu din Brandenburg nu a dat încă aprobarea finală, ceea ce înseamnă că o nouă întârziere nu poate fi exclusă, chiar până în 2022.

Tesla s-a lovit de proteste pentru că fabrica eeste construită parțial înr-o zonă de protecție a apei potabile și se învecinează cu o rezervație naturală.

„Această regiune are atât de multă apă, uită-te în jurul tău”, a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. „Este apă peste tot aici. Ți se pare un deșert?” a întrebat el râzând. „Plouă mult.”

„Am primit mult sprijin și asta este de apreciat”, a spus el. „Ne simțim foarte bineveniți și suntem foarte bucuroși că suntem aici.”

Ulterior, a scris pe Twitter că invită localnicii și comunitatea mai largă la un tur al uzinei.