• Într-o plângere depusă la un tribunal federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson i-a acuzat pe Musk de escrocherie pentru că au promovat Dogecoin şi au crescut preţul activului
  • Plângerea agregă, de asemenea, comentarii de la Warren Buffett, Bill Gates şi alţii care pun la îndoială valoarea criptomonedelor.
  • Tesla, SpaceX şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari de către un investitor în dogecoin, care l-a acuzat că a condus o schemă piramidală pentru a susţine criptomoneda, scrie Reuters.

Într-o plângere depusă la un tribunal federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson i-a acuzat pe Musk, compania de automobile electrice Tesla Inc şi compania de turism spaţial SpaceX de escrocherie pentru că au promovat dogecoin şi au crescut preţul activului, pentru ca apoi să lase preţul să se prăbuşească.

Musk este CEO atât al Tesla, cât şi al SpaceX

„Inculpaţii erau conştienţi încă din 2019 că dogecoin nu avea nicio valoare, dar au promovat dogecoin pentru a profita de pe urma tranzacţionării sale”, se arată în plângere. „Musk şi-a folosit piedestalul de cel mai bogat om din lume pentru a opera şi manipula schema piramidală dogecoin pentru profit, expunere şi amuzament”.

Recomandări

„IDF ȘTIA DE ATACUL HAMAS”
E „PUTIN” PLECAT
MCDONALD'S ARE PROBLEME CU A.I.
THE SKY IS THE LIMIT
ZÂMBETUL TE COSTĂ
BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE

Plângerea agregă, de asemenea, comentarii de la Warren Buffett, Bill Gates şi alţii care pun la îndoială valoarea criptomonedelor.

Tesla, SpaceX şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Un avocat al lui Johnson nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii cu privire la ce dovezi specifice are sau se aşteaptă să aibă clientul său care să dovedească faptul că dogecoin nu are valoare şi că inculpaţii au condus o schemă piramidală.

Johnson solicită daune de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piaţă a dogecoin din mai 2021, şi vrea ca suma să fie triplată.

Tesla a acceptat plata pentru vehicule în Bitcoin

De asemenea, el vrea să îl împiedice pe Musk şi companiile sale să promoveze dogecoin şi un judecător să declare că tranzacţionarea dogecoin este un joc de noroc în conformitate cu legislaţia federală şi cea din New York.

Plângerea spune că vânzarea Dogecoin a început în jurul datei în care Musk a fost gazda emisiunii „Saturday Night Live” de la NBC şi, jucând rolul unui expert financiar fictiv într-un segment „Weekend Update”, a numit dogecoin „o escrocherie”.

În februarie 2021, Tesla a anunţat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi, pentru o scurtă perioadă de timp, l-a acceptat ca plată pentru vehicule.

Dogecoin s-a tranzacţionat joi la aproximativ 5,8 cenţi, în scădere faţă de vârful său din mai 2021, de aproximativ 74 de cenţi.