- Musk ar fi profitat de aproximativ 3 miliarde de dolari din vânzările din noiembrie și decembrie
- Bloomberg, care a relatat prima dată despre proces, a precizat că Perry a cerut unui judecător ca Musk să returneze profitul pe care l-a obținut în 2022
- Forbes estimează averea netă a lui Musk la 209 miliarde de dolari
Șeful Tesla, Elon Musk, a fost acuzat că a vândut acțiuni Tesla în valoare de peste 7,5 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022. A fost ca parte a unei tranzacții cu informații privilegiate, potrivit unui proces intentat joi de un acționar Tesla. El îl acuză pe Musk că și-a exploatat poziția și și-a încălcat obligațiile fiduciare.
Procesul, intentat de Michael Perry, un investitor Tesla, susține că Musk avea informații care nu erau publice. Despre ce erau? Despre faptul că Tesla nu va reuși să livreze și să producă în trimestrul al patrulea. Atunci a vândut aproximativ 7.530.113.926 de dolari din acțiunile companiei în noiembrie și decembrie 2022.
Dacă șeful Tesla ar fi așteptat să facă vânzarea după anunțul public privind ratarea livrărilor, vânzările i-ar fi adus mai puțin de 55% din ceea ce a realizat de fapt, se arată în proces.
De cât a profitat Musk?
Șeful Tesla ar fi profitat de aproximativ 3 miliarde de dolari din vânzările din noiembrie și decembrie, potrivit procesului. Tot acolo, găsim citat și prețul de închidere al Tesla din 3 ianuarie 2023, de 108,10 dolari pe acțiune.
Bloomberg, care a relatat prima dată despre proces, a precizat că Perry a cerut unui judecător ca Musk să returneze profitul.
Tesla și avocatul lui Musk nu au răspuns imediat solicitării Forbes de a face comentarii.
Cât valorează Musk?
Forbes estimează averea lui la 209 miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat om din lume. Șeful Tesla a recâștigat locul 1 de la șeful LVMH, Bernard Arnault, în această săptămână. Se întâmplă după ce a anunțat că start-up-ul său de inteligență artificială xAI a strâns 6 miliarde de dolari.
Citește și
- Rusia nu a fost invitată la aniversarea a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia. Cum a argumentat Franța decizia
- Românii cred că o țară condusă de generația Alpha ar putea avea un viitor mai bun. Sociolog: „Dacă elitele de acum vor fi dintre copiii cei mai buni, atunci putem spera”
- Ce citești în weekend? România participă la Târgul de Carte de la Madrid iar în București ai Bookfest