Elon Musk este obligat de o instanță federală să răspundă la alte întrebări din partea avocaților cu privire la preluarea X

Elon Musk a fost obligat de o instanță federală să răspundă joi la alte întrebări din partea avocaților cu privire la preluarea Twitter – acum numită X. Iar lumea financiară are o singură întrebare: Va fi el prezent?
Luna trecută, Musk nu s-a prezentat la o înfățișare ordonată de instanță la biroul Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC) din Los Angeles, scrie BBC.

Interviul planificat pentru joi face parte dintr-o investigație la nivel înalt care urmărește să stabilească dacă Musk a așteptat prea mult pentru a dezvălui că a acumulat o participație la Twitter înainte de a achiziționa platforma de social media în 2022.

Miliardarul a declarat anterior că această întârziere a fost o greșeală. Principala autoritate națională de reglementare a valorilor mobiliare încearcă să îl forțeze să se prezinte joi, solicitând posibile sancțiuni.
Pentru audierea din 10 septembrie, SEC a declarat că a cheltuit mii de dolari pentru a trimite trei avocați – doi din San Francisco și unul din Washington DC – pentru a putea lua o depoziție sub jurământ de la miliardarul mogul tehnologic.

Cu trei ore înainte, Musk anunță că nu se prezintă

Cu trei ore înainte de întâlnire, avocații lui Musk au notificat SEC că acesta nu se va putea prezenta. Avocații lui Musk au scris într-o declarație că Musk s-a deplasat de urgență pe Coasta de Est cu o zi mai devreme pentru o lansare „cu risc ridicat” a companiei sale de rachete SpaceX.

Cu două zile înainte de data depoziției lui Musk, SpaceX a postat însă un mesaj cu privire la momentul programat pentru lansare. Iar cu o zi înainte de întâlnire, acesta le-a spus intervievatorilor la o conferință că intenționează să călătorească în Florida „dacă vremea va ține” pentru lansare.

SEC susține că el nu i-a informat cu privire la aceste planuri. Avocații guvernului au aflat abia mai târziu de postare și de interviu. Aceștia au reprogramat întâlnirea anulată brusc și apoi au cerut unei instanțe federale să se asigure că dl Musk apare.

A cooperat Musk?

Musk ar fi trebuit să solicite acordul scris al SEC sau un ordin al instanței pentru a reprograma, au adăugat aceștia. Răspunzând în propriul dosar, avocatul său, Alex Spiro, de la firma de avocatură Quinn Emanuel, a declarat că clientul său și companiile sale au cooperat cu SEC în această anchetă și în alte câteva.

„Numai în cadrul acestei investigații, dl Musk a prezentat sute de documente, a depus mărturie de două ori, administratorul său de avere a depus mărturie de trei ori, iar alte persoane care au legătură cu dl Musk au depus, de asemenea, mărturie, toate fără a reprograma sau anula vreuna dintre aceste mărturii”, a scris Spiro.

Exit mobile version