• Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, are o avere de 222 de miliarde de dolari.
  • Jeff Bezos este fondatorul Amazon, cu o avere de 191,6 miliarde de dolari.
  • Acțiunile Tesla și Space X i-au adus lui Elon Musk creșteri uriașe.

Averea lui Elon Musk, fondatorul Tesla, se ridică la 222 de miliarde de dolari, cu un plus de 10,6 miliarde de dolari după ce o vânzare secundară de acţiuni de către investitori, anunţată săptămâna trecută, care a evaluat SpaceX la peste 100 de miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Creşterea îl plasează pe Musk pe primul loc în Bloomberg’s Billionaires Index. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, îl urmează pe Musk cu o avere de 191,6 miliarde de dolari.

Musk a postat pe Twitter o medalie de locul doi pentru Bezos.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mulţumită atât acţiunilor Tesla, cât şi a participaţiei sale majoritare la compania privată SpaceX, unde ocupă funcţia de CEO, Musk a acumulat o avere imensă.

Musk a primit 0 dolari ca salariu în 2020, potrivit unui dosar al companiei, dar a primit opţiuni pe acţiuni în timpul anului care acum valorează 22 de miliarde de dolari.

Musk şi Bezos – cei mai bogaţi doi oameni de pe Pământ – sunt implicaţi într-o cursă spaţială. Chiar înainte de a lansa prima misiune turistică în spaţiu pe Inspiration4, în septembrie, SpaceX, compania lui Musk, a câştigat contracte masive cu NASA şi cu armata americană şi a lansat cea mai puternică rachetă aflată în serviciu.