• Din 2014 până în 2018, Elon Musk a plătit impozit de 455 de milioane de dolari, pentru un venit de 1,52 miliarde de dolari, potrivit unui raport al ProPublica
  • Cu toate acestea, averea sa a crescut cu 14 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă, potrivit raportului
  • Câştigurile lui Musk provin în principal din acţiunile pe care le deţine la SpaceX şi Tesla, însă acestea nu sunt impozabile

Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, este unul dintre ultrabogaţii americani care plătesc un impozit pe venit infim, în comparaţie cu venitul pe care îl au, relatează Business Insider.

În perioada 2014-2018, pe măsură ce averea lui Musk a crescut cu 13,9 miliarde de dolari, el a raportat venituri impozabile de doar 1,52 miliarde de dolari către Serviciul Intern privind Veniturile (IRS). Dacă impozitul de 455 de milioane de dolari plătit de Musk este comparat cu câştigurile sale, echivalează cu ceea ce ProPublica numeşte o „rată de impozitare adevărată” de 3,27%.

Această „rată de impozitare adevărată” este mai mică decât o zecime din 37%, pe care Musk ar trebui să o plătească dacă averea sa ar fi considerată venit. Cu toate acestea, câştigurile lui Musk provin în principal din acţiunile pe care le deţine la SpaceX şi Tesla. Conform codului fiscar federal actual, el nu trebuie să plătească niciun fel de impozit până când aceste active nu sunt vândute sau câştigurile de capital nu sunt realizate în alt mod.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

În 2018, Elon Musk nu a plătit impozit pe venit, arată acelaşi raport.

ProPublica nu şi-a publicat sursele şi nici nu a dezvăluit modul în care au fost obţinute informaţiile cu privire la impozitele plătite de ultrabogaţii americii. Musk nu a răspuns la întrebările ProPublica, singura lui reacţie fiind un „?”, a mai raportat site-ul.