• Dan Ives, de la firma de investiții Wedbush Securities, a declarat că circul din jurul tranzacției cu Twitter a cântărit asupra prețului acțiunilor Tesla.
  • Potrivit atât Forbes, cât și Bloomberg, Musk a fost depășit în fruntea topului de Bernard Arnault, directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH.
  • „Musk a trecut de la statutul de supererou pentru acțiunile Tesla, la cel de personaj negativ în ochii străzii, pe măsură ce suprasolicitarea crește cu fiecare tweet”, a declarat acesta pentru BBC.

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, după o scădere bruscă a valorii acțiunilor sale la compania de automobile electrice Tesla în acest an. Potrivit atât Forbes, cât și Bloomberg, Musk a fost depășit în fruntea topului de Bernard Arnault, directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH.

Musk este directorul general și cel mai mare acționar al Tesla, cu o participație declarată de aproximativ 14%. În octombrie, el a finalizat o preluare a rețelei de socializare Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, Musk valorează în prezent aproximativ 178 de miliarde de dolari. Între timp, Bernard Arnault are o valoare de 188 de miliarde de dolari. Tranzacția lui Musk cu Twitter a fost finalizată abia după luni de dispute juridice, iar unii au citat distragerea atenției de la preluare ca fiind unul dintre factorii care au determinat scăderea prețului acțiunilor Tesla.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

După ce și-a construit o participație în Twitter la începutul anului, Musk a făcut oferta sa de 44 de miliarde de dolari în aprilie, deși mulți au considerat că această ofertă este prea mare. În iulie, el s-a retras din tranzacție, invocând îngrijorări legate de numărul de conturi false de pe platformă.

În cele din urmă, directorii Twitter au întreprins acțiuni în justiție pentru a-l determina pe Musk să își respecte oferta. Dan Ives, de la firma de investiții Wedbush Securities, a declarat că circul din jurul tranzacției cu Twitter a cântărit asupra prețului acțiunilor Tesla.

Musk a trecut de la statutul de supererou pentru acțiunile Tesla, la cel de personaj negativ în ochii străzii, pe măsură ce suprasolicitarea crește cu fiecare tweet”, a declarat acesta pentru BBC.

Spectacolul de circ de pe Twitter a afectat brandul Musk și este un surplus major pentru acțiunile Tesla. Musk este Tesla și Tesla este Musk”. Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la finanțarea achiziției sale, ceea ce a contribuit la scăderea acțiunilor.

De asemenea, investitorii au fost îngrijorați de faptul că cererea pentru mașinile electrice ale companiei ar putea încetini, pe măsură ce economia slăbește, costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează cumpărătorii și alte companii își sporesc oferta de vehicule electrice. Tesla a fost, de asemenea, afectată de rechemări în service, precum și de anchete guvernamentale privind accidentele și funcția sa de pilot automat.