Elon Musk spune că a încercat să vândă compania Tesla către Apple, dar Tim Cook nu a fost interesat

  • Elon Musk spune că a încercat să vândă compania Tesla către Apple, dar Tim Cook nu a fost interesat.
  • În acel moment, Tesla era evaluată la 60 de miliarde de dolari.
  • Proiectele de construire a mașinii electrice „Model 3” i-au adus un prejudiciu finaciar destul de mare și se lupta cu falimentul.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, spune că directorul executiv al Apple, Tim Cook, a renunțat la discuții pentru a cumpăra compania auto în 2017, potrivit BBC.

Musk a scris pe Twitter că a contactat șeful Apple în „cele mai întunecate zile” ale companiei sale.

În acel moment, Tesla era evaluată la 60 de miliarde de dolari, dar acum valoarea sa a crescut de 10 mai mult decât suma respectivă.

Musk a spus că programase o serie de discuții ce priveau o posibilă vânzare a companiei Tesla către Apple, deoarece proiectele de construire a mașinii electrice „Model 3” i-au adus un prejudiciu finaciar destul de mare și se lupta cu falimentul.

În timpul crizei de numerar, antreprenorul miliardar le-a spus angajaților săi că fabrica sa se confruntă cu o perioadă critică, pe care a numit-o „un iad de producție”.

Săptămâni mai târziu, el a scris pe Twitter că dormea ​​pe acoperișul fabricii în timp ce încerca să remedieze blocajele de producție.

Cu toate acestea, Tesla a depășit problemele și de atunci a înregistrat o serie de profituri trimestriale.

În această săptămână, producătorul de automobile electrice a devenit una dintre cele mai valoroase companii care s-a alăturat indexului S&P 500.

Tesla are o valoare de piață de peste 600 de miliarde de dolari, în timp ce Apple valorează peste 2.000 de miliarde.