• Musk a suspendat tranzacția în luna mai pentru a permite echipei sale să analizeze veridicitatea afirmației Twitter.
  • Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 32 de miliarde de dolari în ultimele 10 luni.
  • În iunie, el a acuzat în mod deschis site-ul de microblogging de încălcarea acordului de fuziune.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 7 miliarde de dolari în ultimele zile, pe fondul incertitudinii legate de soarta acordului său de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter.

Vânzarea are loc la doar patru luni după ce cea mai bogată persoană din lume a declarat că nu mai are planuri de a vinde acțiuni Tesla, după ce a cedat acțiuni în valoare de 8,5 miliarde de dolari în urma acordului său, acum retras, de a cumpăra Twitter Inc.

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 32 de miliarde de dolari în ultimele 10 luni. Cu toate acestea, scopul ultimelor vânzări nu a fost imediat clar. De atunci, Musk a încercat să renunțe la cumpărarea Twitter, care l-a dat în judecată pentru a impune preluarea. Cazul se îndreaptă spre tribunal în octombrie.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

La începutul acestui an, CEO-ul Tesla și SpaceX a decis să suspende tranzacția cu Twitter din cauza multiplelor încălcări ale contractului de achiziție.

În aprilie, Musk a ajuns la un acord de achiziție cu Twitter la 54,20 dolari pe acțiune, în cadrul unei tranzacții evaluate la aproximativ 44 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Musk a suspendat tranzacția în luna mai pentru a permite echipei sale să analizeze veridicitatea afirmației Twitter potrivit căreia mai puțin de 5% din conturile de pe platformă sunt roboți sau spam.

În iunie, Musk a acuzat în mod deschis site-ul de microblogging de încălcarea acordului de fuziune și a amenințat că va renunța și va anula achiziția companiei de social media pentru că nu a furnizat datele pe care le-a solicitat cu privire la conturile spam și false.