• Bitcoin este de peste două ori mai mare decât Ether, în prezent
  • „Este probabil ca Ether să depăşească Bitcoin la un moment dat, având în vedere că Ethereum va fi superior din punct de vedere al inovării şi interesului prezentat de developeri”, spune Tegan Kline

Relativa rezilienţă de care a dat dovadă Ether în luna mai a reiterat teoriile conform cărora a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume ar putea depăşi într-o bună zi Bitcoin în ceea ce priveşte valoarea de piaţă, notează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

În prezent, Bitcoin este de peste două ori mai mare decât Ether, însă decalajul s-a redus cu aproximativ 350 de miliarde de dolari în ultima lună, rezultat direct al declinului suferit de cea mai puternică monedă virtuală din lume şi scăderilor mai mici suportate de Ether.

Fanii Ether spun că popularitatea criptomonedei se datorează serviciilor financiare bazate pe blockchain, obiectelor digitale de colecţie şi îmbunătăţirilor din interiorul reţelei Ethereum.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este probabil ca Ether să depăşească Bitcoin la un moment dat, având în vedere că Ethereum va fi superior din punct de vedere al inovării şi interesului prezentat de developeri”, spune Tegan Kline, cofondator al grupului blockchain Edge & Node, adăugând că investitorii ar trebui să aloce capital ambelor active.

Viteza cu care se schimbă segmentul crypto îngreunează orice fel de predicţie în rândurile analiştilor. Totuşi, strategii Goldman Sachs şi celebra investitoare Cathie Wood au subliniat constant potenţialul Ether. Mai mult, interesul pentru criptomonede s-a extins dincolo de Bitcoin, a cărui cotă de 1,6 trilioane de dolari din valoarea totală a pieţei crypto a scăzut la 40% de la 70% în primele săptămâni ale anului.

„Cel mai probabil, Bitcoin-ul îşi va preda titlul de cel mai valoros activ digital către o altă criptomonedă cu o utilizare practică şi o agilitate tehnologică mai vaste”, spun Mikhail Sprogis şi Jeff Currie, strategi din cadrul Goldman Sachs, numind Ether drept principalul candidat din vârful sectorului dedicat monedelor virtuale.

Între timp, Pat LaVecchia, CEO al firmei de brokeraj crypto Oasis Pro Markets, crede că Ether începe să fie văzut drept „o poveste mai bună de creştere” pe termen lung.

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 37% în mai, una dintre cele mai slabe performanţe lunare pe care le-a înregistrat vreodată, iar Ether a raportat un minus de circa 11%, rezultatele fiind alimentate de şeful Tesla Elon Musk şi autorităţile financiare din China.

Ether a crescut cu 900% în ultimul an, depăşind creşterile înregistrate de Bitcoin – 275%. Totuşi, există analişti care continuă să aibă încredere în principală criptomonedă a lumii.

„Bitcoin va rămâne regele criptomonedelor, având un avans prea mare faţă de Ethereum şi un alt avantaj major – o rezervă limitată de 21 de milioane de monede”, susţine Edward Moya, senior market analist al companiei de tranzacţionare Oanda Corp.