• Euro a scăzut sub paritate pentru a doua oară în mai puţin de o lună, în condiţiile în care dolarul se întăreşte şi perspectivele unei ierni dificile pentru regiune încep să se facă simţite.
  • Euro a atins cel mai scăzut nivel din 2002, anul în care a intrat în circulaţie fizică.
  • Specialiştii văd în această scădere începutul unei coborâri mai profunde.

Euro a scăzut sub paritate pentru a doua oară în mai puţin de o lună, în condiţiile în perspectiva unei ierni dificile pentru regiune încep să se facă simţite. Specialiştii văd în această scădere începutul unei coborâri mai profunde.

Astăzi, eruo a scăzut din nou sub un dolar fiind tranzaţionat la 0.9951. Este pentru a doua oară în acestă vară când moneda coboară sub acest prag şi specialiştii spun că acesta ar putea fi doar începutul.

Morgan Stanley estimează că euro va aluneca până la 0,97 dolari în acest trimestru, un nivel care nu a mai fost văzut de la începutul anilor 2000. Nomura International estimează un curs de 0,975 dolari până la sfârşitul lunii septembrie, după care piaţa ar putea scădea la 0,95 dolari sau poate chiar mai jos.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Scăzderea de astăzi este văzută ca un efect al anunţului Rusiei, făcut vineri seara târziu, privind oprirea timp de trei zile a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream 1, la sfârşitul acestei luni. Investitorii se tem că această oprire ar putea exacerba o criză energetică care a afectat moneda comună în ultimele luni.