- Eurostat: 25% dintre români călătoresc în vacanță în timpul anului, comparativ cu media din UE de 65%.
- Eurostat: 25% dintre români de peste 15 ani au petrecut cel puțin o noapte într-un loc de cazare.
- În categoria românilor de peste 65 de ani, doar 11% călătoresc comparativ cu 48% în UE.
Doar 1 din 4 români își permite o vacanță, iar economia joacă un rol major în acest blocaj. România rămâne pe ultimul loc în UE când vorbim de călătorii turistice. Ce impact are lipsa vacanțelor asupra bunăstării populației și care sunt soluțiile pentru a schimba această tendință?
Advertisment
De ce își permit atât de puțini români să plece în vacanță?
„Pentru românii care nu lucrează la stat și care nu au acces la voucherele de vacanță, litoralul românesc a devenit o destinație mai scumpă decât Grecia sau Coasta de Azur.
Acum se practică city-break-urile în străinătate. Biletele de avion s-au scumpit și se vor scumpi în continuare. Numărul românilor care nu își permit să meargă într-o vacanță va crește pentru că, începând cu anul viitor, aceste vouchere de vacanță vor deveni istorie”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic, pentru Aleph News.
Recomandări
Cum atragem românii să călătorească, fără să simtă că li se goleşte portofelul?
„Soluția este să avem servicii de calitate, în special all inclusive, pentru că românii sunt mari amatori de astfel de tipuri de vacanțe.
De asemenea, este important să avem prețuri de cazare mai mici decât în alte destinații. Prețurile contează foarte mult, dar și o promovare agresivă și locuri mai multe de cazare”, a adăugat acesta.
Citește și
- Putin se declară dispus să negocieze, dar nu renunță la obiectivele Rusiei: „În curând n-o să mai fie ucrainenii dornici să lupte”
- Simona Halep primește wildcard pentru Australian Open 2025
- Rutele aeriene au devenit mai aglomerate ca niciodată în 2024. Care au fost cele mai populare destinații de zbor în acest an
Partenerii noștri