• Carnea cultivată în laboratoare, numită și carne in vitro, ar putea deveni noua tendință în următorii 5 ani
  • Odată ce oamenii militează pentru drepturile animalelor din ce în ce mai mult, carnea crescută în laborator ar putea deveni o alternativă la cea de origine animală
  • Ideea a devenit destul de populară în întreaga lume

Simon Somogyi, directorul Longo’s Food Retail Laboratory și expert în alimentație și în comportamentul consumatorului la Universitatea din Guelph, Canada, este de părere că produsul din celule ar putea să apară în supermarket-uri în următorii 5 ani și că piața cărnii crescute în laborator are potențialul de a crește cu peste 200 de milioane de dolari în următorii 3 ani.

Pentru a afla dacă oamenii sunt deschiși către noul produs, specialiștii Universității din Guelph împreună cu doi producători în agricultură celulară au efectuat un studiu. Expertul în alimentație a ajuns la concluzia că încă există un sentiment de incentitudine sau de ezitare în fața unui concept nou.

În plus, tehnologia este încă în stadii incipiente. Există companii care fac tot posibilul să vină cu produse pe piață care să semene cu carnea de pește sau o friptură.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Specialistul Somogyi a remarcat că, probabil, carnea cultivată în laborator nu va putea concura cu cea de origine animală în următorul sfert de secol, deoarece ar trebui să fie produsă la un cost redus, însă cultivarea ei le va oferi oamenilor mai multe opțiuni.