• Facebook a ajuns la o valoare de piață de 1 trilion de dolari
  • Acțiunile Facebook au crescut cu aproape 5% până la finalul zilei de luni
  • Compania de social media este a cincea din SUA care a atins această performanță, alături de Apple, Microsoft, Amazon și Google Alphabet

Facebook a ajuns la luni la o valoare de piață de 1 trilion de dolari, relatează CNBC. Compania este a cincea din SUA care atinge această etapă, alături de Apple, Microsoft, Amazon și Google Alphabet. Acțiunile companiei au crescut cu 4,18%, la 355,64 de dolari, după ce a primit o hotărâre juridică favorabilă în cazul unei plângeri antitrust depuse de Comisia Federală pentru Comerț din SUA.

Facebook își obține aproape toate veniturile din reclamele care sunt afișate utilizatorilor Facebook și Instagram. Compania are, de asemenea, o afacere în plină dezvoltare cu componente de tip hardware, în care construiește dispozitive precum Portal, căștile de realitate virtuală Oculus și ochelarii inteligenți, care urmează să fie lansați în 2021.

Compania a suferit o scădere colosală de 19 procente în iulie 2018, după ce a pierdut din venituri și a înregistrat o reducere a numărului de utilizatori. Această scădere a venit în mijlocul mai multor scandaluri, printre care scurgeri de date, știri false și, mai ales, scandalul Cambridge Analytica, în care o firmă a accesat datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook și le-a folosit pentru în campania electorală a lui Donald Trump de la alegerile prezidențiale din 2016.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

.