Facebook a înregistrat un profit peste aşteptări pentru al treilea trimestru, în timp ce continuă să se confrunte cu o presă negativă din cauza scurgerilor de documente interne, relatează BBC.

Gigantul reţelelor de socializare a obţinut un profit de 9 miliarde de dolari în trimestrul III, în creştere faţă de cele 7,8 miliarde de dolari de anul trecut.

Compania a fost afectată de o nouă actualizare de confidenţialitate a sistemului de operare iOS 14 de la Apple, care a îngreunat direcţionarea reclamelor către anumiţi utilizatori.

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI

Situaţia vine pe fondul unor noi acuzaţii de comportament lipsit de etică formulate de un fost angajat. Frances Haugen a publicat în presă un set de documente interne, în care susţine că Facebook a pus profitul înaintea siguranţei utilizatorilor.

Mai multe relatări ale presei susţin că documentele arată că Facebook a eşuat să modereze conţinutul care promova discursul instigator la ură şi traficul sexual.

Luni, Mark Zuckerburg, directorul executiv al Facebook, a declarat investitorilor în cadrul unei conferinţe telefonice: „Ceea ce vedem este un efort coordonat de a folosi în mod selectiv documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informaţii pentru a picta o imagine falsă a companiei noastre”.