• Moderatorii de conținut din cadrul companiei Facebook se revoltă.
  • Aceștia acuză compania că i-a somat să revină la birou, în ciuda riscurilor de a contracta Covid-19.

Peste 200 de angajați ai companiei Facebook, din întreaga lume, acuză compania că a forțat moderatorii de conținut să revină la birou în ciuda riscurilor de a contracta coronavirus, potrivit BBC. Astfel, aceștia și-au exprimat nemulțumirea vizavi de această măsură prin intermediul unei scrisori deschise în care se arată faptul că firma „riscă inutil” vieți pentru a menține profiturile.

Aceștia au solicitat Facebook să facă modificări pentru a permite munca remote și pentru a oferi alte beneficii, cum ar fi plata riscurilor. Facebook a declarat că „o majoritate” a moderatorilor de conținut lucrează de acasă. „În timp ce credem că avem un dialog intern deschis, aceste discuții trebuie să fie sincere. Majoritatea acestor 15.000 de moderatori globali de conținut au lucrat de acasă și vor continua să o facă pe durata pandemiei”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

În august, Facebook a spus că personalul ar putea lucra de acasă până în vara anului 2021. „După luni întregi de a permite moderatorilor de conținut să lucreze de acasă, confruntați cu o presiune intensă pentru a menține Facebook liber la postările negative și dezinformare, ne-ați forțat să ne întoarcem la birou”, s-a mai arătat în scrisoarea deschisă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Scrisoarea a ajuns pe biroul lui Mark Zuckerberg

Visul lui Mark Zuckerberg este ca moderarea AI să rezolve într-o bună zi unele dintre problemele platformei. În viitor, software-ul sofisticat va prelua și bloca automat lucruri precum discursurile de ură sau abuzul asupra copiilor. Facebook susține că aproape 95% din postările contravenționale sunt preluate înainte de a fi semnalate.

„Înainte de pandemie, moderarea conținutului era cu ușurință cea mai brutală slujbă a Facebook. Ne-am luptat cu violența și abuzul asupra copiilor ore în șir. Moderatorii care lucrează la conținutul abuzului asupra copiilor au avut obiective crescute în timpul pandemiei, fără sprijin suplimentar. Acum, pe lângă munca care este toxică din punct de vedere psihologic, a veni la locul de muncă înseamnă a intra într-o zonă fierbinte”, s-au mai plâns angajații.

Scrisoarea este adresată șefului Facebook Mark Zuckerberg și directorului operațional Sheryl Sandberg, precum și șefilor Accenture și CPL.