• Facebook ar putea să interzică distribuirea de știri pentru utilizatorii australieni.
  • Măsura vine ca răspuns pentru proiectul de lege înaintat de Comisia pentru Concurenţă şi Consumatori din Australia.
  • Comisia vrea ca Facebook să plătească pentru știrile afișate pe platformă.

Facebook amenință Australia că va bloca distribuirea știrilor pe platformă dacă Comisia pentru Concurenţă şi Consumatori din Australia le va cere bani platformelor social media pentru știrile afișate, relatează The Guardian.

Australienii nu vor mai putea distribui știri locale sau internaționale dacă propunerea de lege va fi aprobată.

Comisia pentru Concurenţă şi Consumatori din Australia vrea ca rețelele social media să plătească publicațiilor pentru știrile postate pe platforme.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Un caz similar a fost Google, atunci când a fost acuzat că ar face foarte mulți bani din știri, iar publicațiile care lucrează pentru știrile respective nu primesc bani.

Atât Facebook, cât și Google au explicat că dacă se va ajunge la blocarea știrilor, publicațiile ar avea de suferit pentru că nu ar mai avea trafic. Cei doi giganți tech au mai declarat că veniturile din afișarea știrilor nu reprezintă sume semnificative pentru ei.

„Dacă această propunere de lege va fi votată, le vom interzice publicațiilor și oamenilor din Australia să distribuie știri pe Facebook sau Instagram, fie ele locale sau internaționale”, a declarat William Easton, directorul Facebook Australia și Facebook Noua Zeelandă.

Oficialii care au pornit acest proiect legislativ au declarat că nu se vor opri și nu vor răspunde în fața amenințărilor celor de la Facebook.