• Femeile din Statele Unite au fost grav afectate de criza locurilor de muncă
  • 140.000 de femei au rămas fără joburi
  • Cei mai afectați au fost muncitorii pe salariul mediu și minim

Anul trecut, femeile din Statele Unite au avut pentru trei luni monopolul de pe piața muncii, deținând mai multe joburi decât bărbații. Situația a mai fost întâlnită doar în 2009 și în primele luni din 2010, scrie CNN.

Cu toate acestea, diferențele de gen s-au păstrat. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să lucreze part-time, de exemplu, din cauza responsabilităților domestice, iar pentru fiecare dolar câștigat de un bărbat, o femeie câștigă doar 81 de cenți.

În decembrie, angajatorii au disponibilizat 156.000 de muncitori, majoritatea femei, în timp ce ponderea bărbaților a crescut cu 16.000 de locuri.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Angajatorii au pierdut 140.000 de locuri de muncă, lăsând rata șomajului neschimbată la 6,7%. Restaurantele și barurile sunt cele mai afectate, deoarece noile restricții și vremea rece au afectat entuziasmul pentru masa în aer liber.

SUA a recâștigat aproximativ jumătate din cele peste 20 de milioane de posturi pierdute în urma blocajelor din această primăvară.

Dar aproape 11 milioane de oameni rămân fără muncă, în timp ce mai mult de șapte milioane alții și-ar dori un loc de muncă, dar au renunțat să mai caute sau sunt indisponibili din alte motive, a declarat Departamentul Muncii.

Pierderile i-au lovit cel mai greu pe cei cu salarii mici și lucrătorii din minorități. Departamentul Muncii a declarat că SUA a câștigat mai multe locuri de muncă în octombrie și noiembrie decât se estimase anterior.