• Un număr record de 41 de femei conduc astăzi companii din Fortune 500
  • Femeile lider dețin doar 8,1% din pozițiile de CEO din Fortune 500
  • Și pentru prima dată, în istoria Fortune 500, există două femei de culoare

Doamnele urcă la putere. Și nu oriunde, ci în topul celor mai mari companii publice americane, Fortune 500.

De data aceasta, lista recentă include un număr record de femei și pentru prima dată în istoria topului, există și două femei de culoare, conform CNBC.

Dacă vorbim de cele mai lăudate femei din top, ele conduc bănci și companii din domeniul sanitar. Aici îți dau exemplul lui Jane Fraser de la Citi Group, care face istoria ca fiind prima femeie care a condus o bancă majoră din SUA. Sau Karen Lynch de la CVS Health și ea face istorie ca șefă a celei mai bine clasate companii Fortune 500 condusă vreodată de o femeie (locul 4 in acest an in top).

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu sunt singurele Un număr record de 41 de femei conduc astăzi companii Fortune 500, iar 2 dintre ele, pt prima dată în istorie sunt și de culoare.

Unul din trei manageri din România este femeie, scrie Ziarul Financiar. Printre ele și afaceri cu venituri de peste un miliard de euro pe an: moldoveanca Liudmila Climoc la Orange, frantuzoaica Murielle Lourioux la Vodafone, Christina Verhăr la OMV Petrom, sau Camelia Ene la Mol. Cu funcții de CEO în România sunt Mihaela Bîtu la ING Bank și Mioara Popescu la Idea Bank. Și să nu uităm că 17% dintre business-urile româneşti sunt deţinute de femei.