• Producătorii spun că doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă
  • PRO AGRO cere ca Strategia de Vaccinare să fie adaptată pentru vaccinarea fermierilor

Știi și tu că o armă împotriva infecțiilor este alimentația. Dar oare ce se va întâmpla cu alimentele tale, dacă mulți dintre fermieri se îmbolnăvesc de COVID. Cine va asigura necesarul? Tocmai de aceea, femierii români cer să se vaccineze. Ei spun că doar fiind ei sănătoși pot produce hrană sănătoasă.

Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației.

Ionel Arion, președintele Federației Naționale Pro Agro: „La cererea colegilor noștri, mai ales cei din industria alimentară, dar și din zootehnie, am făcut acest demers și ne-am alăturat Federației Europene. Prin urmare, am lasat o scrisoare publică deschisă pentru a sensibiliza autoritățile. Au fost ferme care au lucrat la o treime din capacitate, având un număr foarte mare de animale, oamenii au fost epuizați și le-au scăzut imunitatea. Avem foarte mulți lucrători care stau în carantină”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?