• China a construit cea mai mare fermă de porci din lume într-o singură clădire.
  • În zgârie-nori sunt adăpostiți sute de porci care, ulterior, vor aproviziona China cu carne, cea mai populară proteină a țării.
  • Lucrătorii agricoli vor trebui să se supună unor runde de dezinfecție și unor teste pentru a obține autorizația necesară pentru a intra.

China a construit cea mai mare fermă de porci din lume într-o singură clădire. Aceasta este situată la periferia orașului Ezhou, un oraș din provincia Hubei, și are capacitatea de a sacrifica 1,2 milioane de porci pe an. Clădirea are 26 de etaje și, din exterior, arată ca un bloc de locuințe, însă, în acest caz, în interior nu există familii sau birouri. În zgârie-nori sunt adăpostiți sute de porci care, ulterior, vor aproviziona China cu carne, cea mai populară proteină a țării.

Ferma a început să funcționeze în octombrie 2022, când compania responsabilă, Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Farming, a adus primele 3.700 de scroafe, potrivit The Guardian. Compania are două clădiri; cea de-a doua, ca și prima și cea de alături, este încă în construcție. Capacitatea fermei va fi de 800.000 de metri pătrați și vor fi aduse 650.000 de animale atunci când va fi finalizată.

Infrastructura a costat 4 miliarde de yuani, adică 546 de milioane de euro, și dispune de tot ce este necesar pentru a ține animalele. Ferma zgârie-nori” dispune de condiții de ventilație și de peste 30.000 de puncte de hrănire automată a animalelor. Compania care a construit ferma a investit inițial în ciment, dar, după recesiunea din industria cimentului și a construcțiilor din China, compania a decis să se orienteze către creșterea porcilor. Jin Lin, directorul general al companiei, a văzut în agricultură o mare oportunitate de a reutiliza materialele existente pentru a construi o afacere profitabilă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Condiții de igienă

Lucrătorii agricoli vor trebui să se supună unor runde de dezinfecție și unor teste pentru a obține autorizația necesară pentru a intra. Aceștia vor putea părăsi clădirea doar o dată pe săptămână. Deșeurile de porci vor fi tratate și utilizate pentru a genera biogaz, care poate fi folosit pentru a produce energie și a încălzi apa în interiorul fermei.

Un fermier în vârstă de 50 de ani care locuiește în apropierea clădirii înalte este îngrijorat de mirosul care ar putea să emane din clădire. În urmă cu 30 de ani, când creșteam porci, aveam doar doi sau trei în cocina din curtea noastră”, spune el. De asemenea, el spune că metodele de creștere a animalelor s-au schimbat, iar procesele s-au accelerat: Am auzit că porcii crescuți în aceste ferme pot fi gata de vânzare în câteva luni, iar în trecut ne lua cam un an să creștem unul. Dar cred că, pe măsură ce tehnologia avansează, aceasta va fi tendința în viitor”.

China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume

China este unul dintre cei mai mari consumatori de carne de porc din lume, consumând jumătate din toată carnea din lume. Din acest motiv, țara asiatică caută să îmbunătățească producția. Între 2018 și 2020, China a pierdut 100 de milioane de porci din cauza pestei porcine africane.

În 2019, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a adoptat o lege care permite construcția de ferme înalte, asigurându-se că acestea reprezintă un model de producție eficient, biosecurizat și ecologic.
În comparație cu metodele de creștere tradiționale, fermele de creștere a porcilor în înălțime sunt mai inteligente, cu un nivel ridicat de automatizare și biosecuritate. În același timp, are avantajul de a economisi resursele de teren”, a declarat Zhu Zengyong, profesor la Institutul de Zootehnie al Academiei Chineze de Științe Agricole.