• Bogăția totală a miliardarilor din lume a crescut cu 5 miliarde de dolari într-un an
  • Este cea mai dramatică creștere înregistrată vreodată în topul Forbes
  • Numărul miliardarilor a crescut cu 700 și a ajuns la 2700 în întreaga lume

Numărul miliardarilor a crescut în pandemie. E concluzia unei analize din Financial Times care a urmărit evoluția bogaților din topul Forbes.

Pe lista Forbes din 2021, numărul miliardarilor a ajuns la un nou record de 2.700 crescând doar în ultimul an cu aproape 700. Cea mai mare creștere a venit din China, care a dat 1/3 din proaspeții miliardari. Profitul creștea atât de rapid încât cineva devenea miliardar la fiecare 36 de ore. Urmează SUA care a adăugat 110 miliardari pentru un total de 724. Un bun exemplu este și Elon Musk căruia i-a crescut averea de la 25 miliarde de dolar la peste 150 de miliarde.

Chiar și în Europa există astfel de exemple. John Rockfeller a fost până de curând cel mai bogat om din istoria SUA, chiar dacă acesta a trăit acum 100 de ani. Dacă ne raportăm la PIB, să știi că în prezent există mai mulți Rockefeller în întreaga lume. 5 în Suedia, câte 2 în Mexic, Franța, India, Indonezia și câte unul în Spania, Canada, Italia și Rusia. De asemenea, câștigurile de pe piața bursieră din 2020 au revenit în mare parte companiilor de tehnologie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA