Florin Cîţu anunţă că sunt discuţii despre prelungirea amânării ratelor la credite după 1 ianuarie

Florin Cîţu anunţă că sunt discuţii despre prelungirea amânării ratelor la credite după 1 ianuarie Sursa: Profimedia
  • Cîțu a precizat că nu poate face publice mai multe detalii până la apariţia formei finale a deciziei
  • Băncile au primit mai mult de 150.000 cereri de amânare a plăţii ratelor de când a fost pusă în aplicare măsura, în aprilie 2020

Ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, a anunțat sâmbătă că există discuţii privind prelungirea măsurii amânării ratelor. Demnitarul a răspuns unei întrebări ZF, însă a refuzat să ofere detalii.

Ministrul de finanţe, Florin Cîțu, a spus, răspunzând unei întrebări ZF, că la nivelul Ministerului de Finanţe există discuţii privind prelungirea măsurii amânării ratelor. El a precizat că nu poate face publice mai multe detalii până la apariţia formei finale a deciziei.

Există discuţii (pentru prelungirea amânării ratelor – n. red.), dar detalii nu vă pot da acum, pentru că nu avem o formă finală, şi orice detalii ar ieşi acum ar pune în pericol o formă finală care să fie în beneficiul cetăţenilor”, a explicat Florin Cîţu.

Moratoriul privind amânarea ratelor la credite, care a fost aplicat în acest an pentru a susţine persoanele fizice şi companiile care aveau credite bancare şi care au avut probleme financiare din cauza crizei coronavirusului, expiră la 1 ianuarie 2021. Băncile au primit mai mult de 150.000 cereri de amânare a plăţii ratelor de când a fost pusă în aplicare măsura, în aprilie 2020.