• Producătorii britanici de ceramică continuă o tradiție, producând căni, farfurii și ceainice comemorative pentru a marca apropiata încoronare a noului rege.
  • Charles va fi primul monarh britanic încoronat după şapte decenii ca urmare a domniei îndelungate a mamei sale, regina Elisabeta a II-a.
  • Tradiţia producerii unor obiecte ceramice pentru a marca ocazii regale notabile cum ar fi naşteri, căsătorii şi aniversări datează de sute de ani, din vremea lui Charles al II-lea.

Fabricanţii britanici de ceramică continuă o tradiţie veche de câteva secole şi produc zeci de mii de căni, farfurii şi ceainice omagiale pentru a marca apropiata ceremonie de încoronare a regelui Charles al III-lea, relatează Business Recorder.

FOTO – Reuters

Charles va fi primul monarh britanic încoronat după şapte decenii ca urmare a domniei îndelungate a mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Angajaţii de la fabrica de ceramică Emma Bridgewater, cu sediul în Stoke-on-Trent, un oraş din centrul Angliei faimos pentru porţelanurile sale, lucrează deja la capacitate maximă pentru a confecţiona obiecte lucrate manual şi decorate special pentru această ocazie.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Suntem foarte entuziasmaţi, am programat peste 100.000 de unităţi” , a declarat pentru Reuters Steve Beeston, directorul de producţie. Cererea a fost excepţională”.

Peste 1.500 de căni de jumătate de halbă cu noul rege Charles al III-lea au fost cumpărate în prima zi de vânzare, devenind produsul situat pe locul al doilea în lista celor mai bine vândute obiecte ale acestei companii care operează de mai bine de 30 de ani.

Tradiţia producerii unor obiecte ceramice pentru a marca ocazii regale notabile cum ar fi naşteri, căsătorii şi aniversări datează de sute de ani, din vremea lui Charles al II-lea.

Produsele regale comemorative au o istorie care începe din anii 1680 la Stoke-on-Trent. Suntem foarte mândri să facem parte din această tradiţie” , a spus Beeston.

Charles a vizitat fabrica în anul 2010, iar nora lui Kate, prinţesă de Wales, a făcut un tur al unităţii de producţie cinci ani mai târziu.