• Un francez a fost concediat pentru că s-a mutat la 440 de kilometri de serviciu.
  • Firma îi dăduse voie să lucreze la distanță, el s-a mutat la 440 de km.
  • În România, o companie de software din Cluj dă voie pe viață angajaților să lucreze remote.

Chiar dacă te încântă ideea de muncă de la distanță, ai grijă că este totuși o metaforă.

Un francez care a luat expresia la propriu a fost concediat. Omul s-a stabilit în Bretania, la peste 440 de kilometri de biroul său, fără să se consulte cu șefii. Superiorii lui au considerat că este la prea mare distanță de firmă. În zilele în care ar trebui să vină la birou, ar ajunge obosit după un drum atât de lung. Iar în caz de urgență, nu ar veni în timp util.

Bărbatul și-a dat șefii în judecată, dar magistrații nu i-au dat dreptate. În primul rând, compania este obligată să asigure securitatea și sănătatea angajatului, și nu o poate face de la o distanță atât de mare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La noi, o companie de software din Cluj-Napoca – cu 100 de angajați – a devenit prima din țară care dă voie pe viață angajaților să lucreze de unde vor. Mulți dintre programatori s-au mutat deja în țări mai calde. Unii lucreză acum din Spania, Italia sau Africa de Sud.

Am ales această opțiune din mai multe motive: unul, noi nu vrem să obligăm sau să forțăm pe nimeni să se întoarcă la birou. Vrem să-i lăsăm să lucreze din mediul lor în care se simt confortabil, iar în al doilea rând nu prea ne interesează de unde lucrează developerii noștri. Sincer, noi suntem mai mult interesați de rezultate. Avem un impact în piață, multă lume dorește să lucreze cu noi în ultima perioadă. Chiar avem colegi care au renunțat la vechiul job pentru că erau obligați să meargă la birou și atunci au venit la noi”, a explicat CEO-ul Oves Enterprise Mihai Filip.