Gen Z preferă munca de la birou, nu pe cea remote. Expert HR: „Transmiterea sarcinilor și a feedback-ului se face mult mai natural la un job fizic”

Ți se pare mișto să lucrezi de acasă? Se pare că nu! Ultimele studii arată că tot mai mulți angajați preferă să lucreze de la birou, să se reîntoarcă în comunitate și să se afle în mediul clasic de lucru. Amazon, una dintre firmele gigant ale lumii, își cheamă toți angajații înapoi la birou. Decizia firmei este legată de nivelul de productivitate și eficiență. Cercetătorii au identificat un nivel scăzut în cazul angajaților care muncesc remote. În aceeași idee, pare că munca de la birou este mai puțin obositoare decât cea remote. Viitorul pare să fie un compromis între aceste două moduri de lucru, dar discuțiile continuă pe tema eficienței și productivității în mediul profesional post-pandemie.

Care sunt beneficiile unui angajat care lucrează de la birou?

„Pentru o companie mare, este foarte important să ia o decizie care să poată fi aplicată tuturor angajaților, dar care, în mod evident, nu va fi pe placul tuturor. Munca de la birou presupune un mod de relaționare și de comunicare transparentă. Transmiterea sarcinilor și a feedback-ului, fie pozitiv sau negativ, se face mult mai natural. Lucratul 100% remote presupune competențe de comunicare și organizare a discuțiilor cu ceilalți colegi. Compromisul ales de marea majoritate a companiilor este modul de lucru hibrid”, a declarat Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Exit mobile version