Generația Adibas în Rusia. Cola, Fanta și Sprite, înlocuite cu CoolCola, Fancy și Street

Rușii clonează brandurile importante După celebrul model „Adibas”, Rusia clonează mărcile faimoase care se găsesc tot mai rar pe rafturi. Foto: Captură Twitter
  • După celebrul model „Adibas”, Rusia clonează mărcile faimoase care se găsesc tot mai rar pe rafturi.
  • Rușii nu vor recunoaște niciodată că sunt afectați de exilul forțat al marilor companii de pe piață, însă produse precum Coca Cola, Fanta și Sprite au fost înlocuite cu clone cu denumiri bizare.
  • Așadar, după cum remarcă internauții de pe Twitter, dar și publicația The Moscow Times, rușii vor fi nevoiți să se obișnuiască cu CoolCola, Fancy și Street.

După celebrul model „Adibas”, Rusia clonează mărcile faimoase care se găsesc tot mai rar pe rafturi. Așa cum Mc’Donalds va fi înlocuit de „unchiul Vanya”, rușii sunt nevoiți să improvizeze în mai toate domeniile.

Primul exemplu, deja disponibil pe rafturi, este cel al băuturilor răcoritoare clonate. În acest sens, producătorul Ochakovo a anunțat că va înlocui Coca Cola, Sprite și Fanta cu CoolCola, Fancy şi Street. Nu doar numele ci și schema de culori seamănă izbitor cu originalul.

Un fel de Adibas rusesc la Adidasul nemților. Cu toate acestea, producătorul rus Ochakovo se laudă că CoolCola are același gust cu Coca Cola, originalul Cola.

Presa din Rusia anunță că, din momentul în care Coca Cola a anunțat că părăsește Rusia, sucurile originale sunt o raritate pe rafturi. Mai mult, puținele sticle de suc rămase valorează acum cu peste 200% mai mult decât valorau înainte de războiul din Ucraina.

Rusia nu a recunoscut niciodată, oficial, că va fi afectată de sancțiuni. Cu toate acestea, rușii de rând au protestat atunci când au aflat că vor rămâne fără mii de produse din Occident, cu care au crescut.