• În ciuda tinereții lor, Gen Z pune un accent mare pe stabilitate și predictibilitate în carieră.
  • 80% dintre ei caută un loc de muncă care să le permită dezvoltarea abilităților.
  • Generația Z nu doar dorește, dar așteaptă oportunități de creștere și dezvoltare în cadrul locului de muncă.

Gen. Z pune mai mult accent pe învățare și oportunitățile de avansare în carieră decât pe salariu, o schimbare semnificativă față de prioritățile financiare ale generațiilor anterioare.

80% dintre ei caută un loc de muncă care să le permită dezvoltarea abilităților, într-un mediu pozitiv, cu feedback continuu și colaborare activă.

E firesc. Această generație, comparativ cu generațiile de dinainte, de acum 10-20 de ani, au dimensiunea rațională a beneficiilor materiale mult mai rezolvată. E evident, nu este 100% rezolvată, dar ei nu pleacă cu aceeași poziție în carieră cu poziția din care plecam noi acum 20-30 de ani.

Recomandări

ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCHENGEN
RUSIA DĂ „TRAVEL TIPS”
ROMÂNIA + BULGARIA = SCHENGEN
UN VIITOR ELECTRONIC
ÎNCHIDEREA „ABATOARELOR”
DOBOARĂ ARMATA DRONELE?

În România, tinerii pleacă din casele părinților foarte târziu. Își formează propria familie târziu”, a explicat Marius Luican, sociolog, la Aleph News.

Generația Z nu doar dorește, dar așteaptă oportunități de creștere și dezvoltare în cadrul locului de muncă. Tinerii sunt avizi de cunoaștere și învățare continuă, fiind întotdeauna în căutare de noi provocări și modalități de a-și îmbunătăți skill-urile profesionale și interpersonale. 

Citește și