• Germania aprobă o lege care obligă companiile să aibă femei în conducere
  • Dragoş Anastasiu, preşedinte Eurolines, crede că România are nevoie de măsura Germaniei
  • În România, 17% dintre business-uri sunt deţinute de femei
  • Unul din trei manageri din România este femeie, conform Ziarului Financiar

Germania obligă companiile să aibă cel puţin o femeie în consiliile lor de administraţie. Din trei membri, unul trebuie să reprezinte sexul frumos.

Nu e de mirare. Nemții aveau deja o cotă mare a femeilor în funcții administrative, undeva la 30%. În România, femeile ocupă între 10% și 12% din consiliile de administrație ale companiilor mari, dar situația se poate schimba.

Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț româno-germane: „Ar fi foarte bine în România să avem astfel de reglementări. Pentru că măcar în felul acesta şi bărbaţii să fie puţin zdruncinaţi, să fie aduşi cu picioarele pe pământ. Femeile au un grad de umanitate superior bărbaţilor, un grad de onestitate superior. Eu cred că e nevoie de campanii de awareness făcute în special de către femei.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Măsura germană le surâde antreprenorilor, iar specialiștii în educația de business militează pentru egalitatea profesională între femei și bărbați.

Virginia Oțel, Professional Women Network: „În acele companii unde există femei în consilii de administraţie au o performanţă financiară mai mare. Companiile trebuie să investească în training, în coaching, în mentoring astfel încât femeile să ajungă pe astfel de poziţii.”