• Managerii au fost rugați să catalogheze 6% din angajații Alphabet ca fiind neperformanți.
  • Săptămâna trecută, compania a notificat autoritățile regionale din California că va concedia aproximativ 260 de angajați din diverse unități.
  • La începutul acestei luni, Meta, proprietarul Facebook, a anunțat că va concedia mii de angajați, echivalentul a 13% din forța sa de muncă.

Compania mamă a Google, Alphabet, se pare că se pregătește să concedieze aproximativ 10.000 de angajați cu performanțe slabe”, potrivit unui raport. Noul sistem de management al performanței al companiei i-ar putea ajuta pe manageri să concedieze mii de angajați cu performanțe slabe de la începutul anului viitor, a relatat săptămâna trecută The Information.

Conform noului sistem, managerilor li s-ar fi cerut să clasifice șase la sută din forța de muncă a Alphabet – ceea ce corespunde la aproximativ 10.000 de angajați – ca fiind slab performanți. Acest sistem ar putea reduce, de asemenea, numărul de stimulente și de premii în acțiuni acordate angajaților.

Compania s-a confruntat cu mai multe provocări în acest an, de la impactul pandemiei până la inflația galopantă. în trimestrul al treilea, Alphabet a înregistrat o scădere de 27% a profiturilor în comparație cu anul trecut, cu venituri și venituri mai slabe decât se aștepta.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Este clar că ne confruntăm cu un mediu macro provocator, cu mai multă incertitudine în viitor”, a declarat în iulie șeful Google, Sundar Pichai. El i-a îndemnat pe angajați în lunile precedente să își îmbunătățească productivitatea.

Uite, sper că toți citiți știrile, în exterior. Faptul că, știți, suntem un pic mai responsabili printr-una dintre cele mai dificile condiții macroeconomice aflate în desfășurare în ultimul deceniu, cred că este important ca, în calitate de companie, să ne unim pentru a trece prin astfel de momente”, a spus el într-o întâlnire cu angajații.

La începutul acestui an, el a introdus un efort numit Simplicity Sprint”, ca răspuns la îngrijorarea că productivitatea companiei în ansamblu nu este acolo unde ar trebui să fie pentru numărul de angajați pe care îl avem”. În iulie, el a cerut angajaților, într-o notă internă, să fie mai întreprinzători” și să dea dovadă de o mai mare urgență, o concentrare mai mare și mai multă foame decât am arătat în zilele mai însorite”.

Google nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a The Independent. Multe companii de tehnologie cu sediul în SUA au concediat angajați în acest an pentru a economisi costuri. Săptămâna trecută, The New York Times a relatat că Amazon se pregătește să concedieze 10.000 de angajați din cadrul organizației sale de dispozitive, divizia de retail, precum și din divizia de resurse umane.

Săptămâna trecută, compania a notificat autoritățile regionale din California că va concedia aproximativ 260 de angajați din diverse unități care angajează cercetători de date, ingineri software și alți lucrători din cadrul companiei, aceste reduceri de personal urmând să înceapă efectiv la 17 ianuarie anul viitor.
La începutul acestei luni, Meta, proprietarul Facebook, a anunțat că va concedia mii de angajați, echivalentul a 13% din forța sa de muncă.