• Google economisește 1 miliard de dolari pe an pentru că angajații lucrează de acasă
  • Veniturile companiei au crescut cu 34% anul trecut, potrivit ZF
  • Bogdan Tudor, proprietarul unei companii de IT, a scutit integral costurile de chirie

Google economisește 1 miliard de dolari pe an pentru că angajații lucrează de acasă. Doar în primul trimestru al anului, și-a redus, în acest fel, cheltuielile cu 268 de milioane de dolari, potrivit ZF

Bogdan Tudor este proprietarul unei companii de IT de la noi, iar din martie anul trecut toți angajații lui lucrează de acasă. Spune că a redus mult cheltuielile cu chiria.

„Am închis spațiul pe care îl aveam, mai mult de 1.000 mp în centrul Bucureștiului și am realizat o economie cumva cu cinci zerouri în euro. Nu am făcut un profit mai mare cu valoarea chiriei la sfârșitul anului pentru că majoritatea sumei am redirectat-o către trei programe”, a spus Bogdan Tudor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În schimb, a închiriat un alt spațiu, pe care l-a transformat într-un Social Office.

„Munca care în mod tradițional avea loc de la birou, acum are loc în primul rând de acasă, de la biroul fiecăruia, urmând ca biroul să îndeplinească două – trei funcții de bază, altele decât cele în mod normal, tradițional. Prima funcție fiind de ancora socială”, a spus Bogdan Tudor.

Bogdan mai spune că și costurile de călătorii în interes de serviciu s-au redus cu 90% față de 2019.

„Cheltuiam în fiecare an 120.000 – 150.000 de euro pe călătorii. Pe care le-am redus undeva la 10.000 – 15.000 de euro”, a adăugat Bogdan Tudor.