• CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat o nouă inițiativă de promovare a educației și formării în domeniul Inteligenței Artificiale la nivel mondial.
  • Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului ONU privind viitorul, unde Pichai a evidențiat IA ca fiind „cea mai transformatoare tehnologie de până acum”.
  • Pichai a evidențiat patru mari oportunități pe care le vede pentru A.I. și dezvoltarea durabilă.

Luând cuvântul sâmbătă la Summitul ONU privind viitorul, directorul general al Google, Sundar Pichai, a descris Inteligența Artificială drept „cea mai transformatoare tehnologie de până acum” și a anunțat un nou fond pentru educația și formarea în domeniul Inteligenței Artificiale în întreaga lume, scrie Tech Crunch.

Pichai a evidențiat patru mari oportunități pe care le vede pentru A.I. și dezvoltarea durabilă: facilitarea accesului oamenilor la informații în propria lor limbă, accelerarea descoperirilor științifice, furnizarea de alerte și urmărirea dezastrelor climatice și alimentarea progresului economic.

Pichai a recunoscut că inteligența artificială prezintă, de asemenea, riscuri, de exemplu în ceea ce privește falsificările profunde, deși nu a menționat impactul Inteligenței Artificiale asupra climei.

Recomandări

RUSIA, VINOVATĂ
PRIMUL POW NORD-COREEAN
CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA
ISRAELUL LOVEȘTE YEMEN

El a adăugat că dorește să evite o „diviziune globală în materie de Inteligență Artificială” și că Google creează un fond global pentru oportunități în materie de Inteligență Artificială în valoare de 120 de milioane de dolari, prin intermediul căruia va „pune la dispoziție educație și formare în materie de A.I. în comunitățile din întreaga lume”, în parteneriat cu organizații nonprofit și ONG-uri locale.

Pe aceeași temă, Pichai a făcut apel la „o reglementare inteligentă a produselor, care să atenueze daunele și să reziste impulsurilor protecționiste naționale” – în caz contrar, el a prezis că reglementarea ar putea „mări decalajul în materie de Inteligență Artificială și să limiteze beneficiile A.I.”.

Citește și