• Compania suedeză şi-a suspendat afacerile din Rusia în urma invadării Ucrainei de către Moscova.
  • Rusia era a şasea mare piaţă a H&M.
  • ,,După o examinare atentă, vedem că este imposibil, ţinând cont de actuala situaţie, să ne continuăm afacerile din Rusia„, a afirmat directorul general, Helena Helmersson.

Hennes & Mauritz AB H&M, al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a anunţat luni că a decis să-şi lichideze afacerile din Rusia, alăturându-se numărului în creştere de companii care se retrag din această ţară, transmite Reuters.

Compania suedeză şi-a suspendat afacerile din Rusia în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Rusia era a şasea mare piaţă a H&M, iar compania a majorat aici numărul de magazine, în timp ce le-a redus pe alte pieţe.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?

,,După o examinare atentă, vedem că este imposibil, ţinând cont de actuala situaţie, să ne continuăm afacerile din Rusia„, a afirmat directorul general, Helena Helmersson.

Compania suedeză intenţionează să redeschidă temporar magazinele din Rusia pentru o perioadă limitată de timp, în vederea vânzării stocului rămas.

În urma retragerii de pe piaţa rusă, H&M se aşteaptă să înregistreze costuri de aproximativ 191,3 milioane de dolari, care vor fi incluse în rezultatele din trimestrul trei din 2022.

În perioada martie – mai 2022, profitul înainte de taxe a urcat în ritm anual cu 33%, la 471 milioane de dolari. Marja operaţională a urcat la 9,2%, de la 8,3%.

Vânzările nete au urcat în ritm anual cu 17%, sau cu 12% în monedă locală, la 5,4 miliarde de dolari în al doilea trimestru fiscal, în timp ce analiştii se aşteptau la mai puțin.

Dar în iunie vânzările în monedă locală au scăzut cu 6%, în special în urma opririi afacerilor din Rusia, Ucraina şi Belarus.