• Antreprenorii din sectorul HoReCa se tem că vor pune lacătul pe afaceri: industria restaurantelor a pierdut un miliard de euro încasări
  • În București, localurile s-au închis deja la interior
  • Emoții au și cei din Craiova și Timișoara, unde limita de 1.5 cauzri la mia de locuitori este aproape de a fi depășită

Locuitorii din Craiova și Timișoara au emoții. Sunt la un pas și ei de închiderea restaurantelor, în vreme ce proprietarii localurilor simt că se apropie falimentul.

Marius Bănică are două restaurante la Craiova, iar unul a fost inclus anul trecut în celebrul ghid culinar Gault Millau.
Antreprenorul crede că este nedrept să fie închise localurile. Mai ales că a făcut investiții mari ca să elimine orice posibilă contaminare cu periculosul virus.

“Am făcut aceste coduri QR care, la scanarea lor, ne afişează pe telefon, pe un dispozitiv online, meniul de bar, meniul de bucătărie”, spune proprietarul.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Cu 90 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, Craiova se îndreaptă spre restricţii drastice. Reînchiderea restaurantelor înseamnă dezastrul pentru cele 1.000 de companii din industria ospitalității de la Craiova. Într-un moment în care pierderile sunt oricum uriașe.

“Sunt mai mari de 70%, bani pe care nu-i vom putea recupera nici măcar în următorii doi ani. Am încercat să facem livrări la domiciliu. Nu este o soluţie. Nu am reuşit în acea perioadă să scoatem nici măcar cheltuielile cu angajaţii”, spune Marius Bănică, proprietarul a două restaurante în Craiova.

Emoții și la Timișoara, unde Comitetul pentru Situații de Urgență trebuie să decidă dacă închide localurile.

Acolo, Oana Răzvan tremură pentru restaurantul ei. Lucrează în domeniu de 18 ani și niciodată nu i-a fost mai greu.

„Să sperăm că Timişoara totuşi nu se va închide. În cazul în care se va închide, cred că ne va fi foarte greu în acest domeniu.
Acum simt că într-adevăr ducem spre faliment”, a explicat Oana.

Restaurantul Oanei a fost închis trei luni, iar alte patru luni a funcţionat la capacitate redusă. Proprietarii au renunţat la mare parte din angajați, au adus bani de acasă pentru chirie şi facturi, iar statul i-a ajutat prea puţin, spun ei.

Limita de contaminare la mia de locuitori este 1,5, iar Timișoara a ajuns acum la 1,3.