• RAPORT: „Creșterea, datorată costurilor cu materialele și cu forța de muncă”
  • Prețul mediu pe metru pătrat în București – 1.400 euro
  • Prețuri în creștere la apartamentele vechi

Dacă-ți cauți locuință și stai cu banii la saltea ori cu dosarul de credit pe hold în speranța unei scăderi a prețurilor, trebuie să știi că s-ar putea să aștepți degeaba. O spune cel mai recent raport cu privire la prețurile apartamentelor de la noi. Vizează Bucureștiul, dar rețeta se aplică și pentru celelalte orașe mari ale României.

  • 4% – creșterea înregistrată în primele 9 luni din 2020 
  • 1.400 euro/mp – prețul mediu în București                                 
  • 60 euro/mp – diferența preț/mp apartamente vechi și noi             

Sursa: Raport Crosspoint Real Estate

4% – cu atât au crescut prețurile în lunile de pandemie. Până la 1.400 euro pe metru pătrat în medie, cu vârfuri de peste două mii în zona de nord a capitalei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Studiul imobiliar notează că locuințele vechi s-au apreciat ca urmare a scăderii încrederii clienților în proiectele în curs. Concret, de teama că ar putea plăti blocuri care nu vor fi finalizate, se orientează către apartamente deja construite. Ce-i în mână nu-i minciună – e filosofia celor mai mulți.

Încrederea diminuată a clienților, deși bazată pe o experiență reală, nu mai este justificabilă în 2020. Piața rezidențială este cu totul alta, există un număr semnificativ de dezvoltatori instituționalizați, cu experiență, care nu mai lucrează pe credit, ci din fonduri proprii, spun autorii studiului.

Deși bazată pe o experiență reală, teama nu mai este justificată în 2020.

Deputații au decis astăzi să mărească plaja imobiliară care primește reducere de TVA. Locuințele de până în 140 de mii de euro vor avea o taxă pe valoare adăugată de doar 5%.